SİİRT / MERKEZ - Şehit Polis Hayrettin Şişman İlkokulu

Nis

Değerli Veliler, okullarda sıkça gözlemlemiş olduğumuz problemlerden biri olan 'AKRAN ZORBALIĞI' konusunu sizler için ele aldık. Aşağıdaki linke tıklayarak videoya ulaşabilirsiniz.

Mrt

Sayın Velilerimiz, sizlere ' Yardımseverlik ' ile igili bir bülten hazırladık. Linke tıklayarak veli bültenimize ulaşabilirsiniz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü okulumuzda çeşitli etkinlikler ile kutlanacak olup pazartesi günü İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması yapılacaktır. 12 Mart salı günü yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecektir.

Şbt

Çocuk eğitiminde en hassas konulardan biri olan Mahremiyet Eğitimi konusunda bilinçlenmek ve çocuklarımızda  farkındalık oluşturmak adına neler yapabiliriz ?

Ock

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1.döneminin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Önümüzde dinlenerek, keyifle geçireceğimiz 15 günlük bir tatilimiz var. Şehit Polis Hayrettin Şişman İlkokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi olarak tatil günlerinizi daha keyifli hale getirmek için bir 'Yarıyıl Tatili Etkinlik Kitapçığı' hazırladık. Tüm öğrencilerimize iyi bir tatil geçirmesini diliyoruz.

Ara

Merhaba Sayın Veliler Bilim ve Sanat Merkezleri ile ilgili bir bülten hazırladık. Bültenin içeriğinde BİLSEM Nedir?, BİLSEM'de eğitim süreci ve uygulama aşamaları ile Bilsem öğrenci seçme ve yerleştirme süreci ile ilgili bilgiler (önemli tarihler) yer almaktadır.

Ara

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı yerel hedefi olan ' İletişim Becerileri ' ile ilgili hazırlamış olduğumuz videoyu linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

Kas

25 Kasım Kadına Yönelik Şiidetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olması sebebiyle siz değerli velilerimiz için bilgilendirme videosu hazırladık. Aşağıdaki linke tıklayarak videoya ulaşabilirsiniz.

Kas

Okulumuz Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Servisi olarak çocuklarınızla birlikte ara tatili daha verimli geçirmeniz adına sizlere rehber niteliğinde bir kitapçık hazırladık. Linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ekm

Okulumuzda Cumhuriyetin 100. Yılı çeşitli etknliklerle çoşkuyla kutlandı.

Ekm

2023- 2024 eğitim öğretim yılı genel hedefi olan 'Psikolojik Sağlamlık ' ile ilgili veli bülteni okulumuz sitesine yüklenmiştir.

Ekm

2023- 2024 eğitim öğretim yılı genel hedefi olan 'Psikolojik Sağlamlık ' ile ilgili veli rehberi okulumuz sitesine yüklenmiştir.

May

Okulumuzda sosyal faaliyetler kapsamında geleneksellemiş satranç turnuvamızın 9.'sı 2.,3. ve 4. sınıf kategorilerinde düzenlenmiş olup dereceye giren öğrencilere törenle hediyeleri verilmiştir.

Nis

Seçkin dil uzmanları tarafından geliştirilen DİYALEKT ve DİYALEKT KIDS, her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak üzere tasarlanmış web ve mobil tabanlı bir yabancı dil öğrenme platformudur. Başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar İngilizce öğrenimini ücretsiz bir şekilde sağlayan DİYALEKT ve DİYALEKT KIDS’e tüm vatandaşlarımız EBA ya da e-Devlet şifresiyle erişebilir.

UYGULAMA HAKKINDA:

Günde 1 Saatte İngilizce DİYALEKT’te…

Diyalekt’e tüm vatandaşlarımız “EBA” ya da “e-Devlet” şifresiyle ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabilir.

Gençler ve yetişkinler için hazırlanan Diyalekt ya da çocuklar için hazırlanan Diyalekt Kids platformlarından size uygun olanı seçip öğrenme deneyiminizi başlatabilirsiniz.

DİYALEKT:

• Kelime öğrenimi, dil bilgisi, okuma-dinleme-yazma ve konuşma yetkinliklerini geliştiren etkileşimli içerikler ve videolarla kullanıcılarımıza kendi öğrenme hızlarında İngilizce öğrenme imkânı tanıyoruz.

• Kitaplar, haberler ve Türkiye tanıtım videoları ile kullanıcılarımızın otantik İngilizce kullanımını destekliyoruz.

• Kurs videoları ile dil bilgisi konularını etkileşimli bir şekilde kullanıcılarımızla buluşturuyoruz.

• Konuşma kazanımını güçlendirmek için öğretmenlerimizle birebir konuşma etkinlikleri düzenliyoruz.

• Yazma yetkinliği için konu bazlı metin yazma imkânı sağlıyor, geri bildirim mekanizmamız ile kullanıcılarımızı destekliyoruz.

DİYALEKT KİDS:

Çocuklar için özel olarak geliştirdiğimiz Diyalekt Kids’te  oyna, eğlen, oku ve öğren sekmelerinde yer alan farklı türde içerikler ile çocuklarımız İngilizcenin günlük yaşamda kullanımını keşfedecekler.

• Oyunlar ve bilgi kartları ile İngilizce öğrenimini etkileşimli içeriklerle deneyimleyebilirsiniz.

• Şarkılar, çizgi filmler ve animasyonlar ile İngilizce öğreniminin eğlenceli yönüyle tanışabilirsiniz.

• Sesli kitaplar ve flipbooklar ile yabancı dilde okuduğunu anlama becerinizi geliştirebilirsiniz.

• Çocuklara özel İngilizce ders videolarıyla dilin inceliklerini öğrenebilirsiniz.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zeynep BALCI ÇİÇEK hazırlamış olduğu geliri depremzedelere bağışlanacak yardım konseri düzenlendi.Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yürütülen 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerden ilimize gelen çocuklar için bayramlık kıyafet alınması için yardım konseri düzenledi. Etkinlik sonucunda ihtiyaç sahibi öğrencilere bayramlık kıyafet almaları için hediye kartları verildi.